Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από Δήμο Αιγάλεω

0

Ο Δήμος Αιγάλεω συγκεντρώνει προϊόντα και συντονίζει τις δράσεις και τις προσφορές των επιχειρήσεων και των δημοτών που αφορούν την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων και ταυτόχρονα δημιουργεί ομάδες εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες.

Επίσης : «Αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα και θέλοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τεράστιας αυτής ανθρωπιστικής κρίσης, προτίθεται να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και να σχηματίσει ομάδες εθελοντών», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνονται, είναι:

1.Τρόφιμα: κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό και γενικότερα ξηρά τροφή.

 2.  Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες,   σαπούνια, σαμπουάν.

 3. Εξοπλισμός: πλαστικά πιρούνια – κουτάλια, σκούπες – φαράσια – σφουγγαρίστρες, χλωρίνες, σακούλες σκουπιδιών μεγάλες, γάντια μιας χρήσης (μεσαίο και μεγάλο μέγεθος).

4. Νερό σε συσκευασία των 500ml

5. Πετσέτες προσώπου

Οι πρόσφυγες έχουν επίσης ανάγκη βασικού εξοπλισμού, προκειμένου να προστατευθούν. Χρειάζονται: Αδιάβροχα παιδικά-Κάλτσες (απορροφητικές) – Μάρσιπους για μωρά – Σακίδια πλάτης -Εσώρουχα ισοθερμικά – Κουβέρτες θερμικές –Παπούτσια.

  • Οι χώροι συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης είναι το Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου), ο ΔΑΟ (Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (Νικ. Πλαστήρα 20) και Κοινωνική Υπηρεσία (Ελλησπόντου 7).

 

  • Οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή τους στις ομάδες εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες μπορούν να δηλώσουν την διαθεσιμότητάς τους (για τις ώρες και ημέρες που επιθυμούν) στο Δήμο Αιγάλεω στο τηλέφωνο: 213 2044818.

«Η προσπάθειά μας αυτή θα απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στη διαχείριση του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διέρχονται ή εγκλωβίζονται στη χώρα μας, μετά τις απαράδεκτες αποφάσεις κάποιων χωρών για κλείσιμο των συνόρων, ενάντια στις Διεθνείς Συνθήκες, τις ευρωπαϊκές συμφωνίες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ», συνεχίζει το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος για να συνεχίσει: «Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και να βοηθηθούν ώστε να ζήσουν χωρίς φανατισμό και πολέμους. Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για την ασφαλή διέλευση και μετεγκατάσταση των καταγεγραμμένων προσφύγων».

Share.

About Author

Leave A Reply