Απάντηση Δήμου Αιγάλεω στις καταγγελίες ΠΟΕ – ΟΤΑ για ωράριο στους παιδικούς σταθμούς

0

«Ο Δήμαρχος Αιγάλεω θα περιμένει την εγκύκλιο του Υπουργείου για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών» και με την δέσμευση ότι «όσοι εργασθούν πέραν του νέου ωραρίου τους, θα αποζημιωθούν με υπερωρίες», απαντάει ο Δήμος Αιγάλεω με επίσημη ανακοίνωσή του (29/2) στις καταγγελίες της ΠΟΕ – ΟΤΑ  (25/2) για μη εφαρμογή του νόμου για την επαναφορά της 6ωρης απασχόλησης του παιδαγωγικού προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Το θέμα της εγκυκλίου και της δέσμευσης πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δήμου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω

Με έκπληξη και απορία, διαπιστώνουμε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ με την από 25 Φεβρουαρίου 2016 ανακοίνωση της (αριθμ. πρωτ.: 198),  καταγγέλλει το Δήμο Αιγάλεω ότι δεν εφαρμόζει το νέο ωράριο του Παιδαγωγικού προσωπικού στους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Πληροφορούμε ότι ο Δήμαρχος Αιγάλεω την προηγούμενη της ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε σχετικά με το νέο ωράριο και δήλωσε ότι θα περιμένει την εγκύκλιο του Υπουργείου για τον τρόπο εφαρμογής της ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών. Δεσμεύτηκε δε ότι όσοι εργασθούν πέραν του νέου ωραρίου τους, θα αποζημιωθούν με υπερωρίες.

Είναι απορίας άξιον γιατί η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται μόνο στο Δήμο Αιγάλεω, όταν ο Δήμαρχος Αιγάλεω, μειοψήφησε στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, που διαφωνούσε με την σχετική ρύθμιση.

Μας προβληματίζουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Αιγάλεω κατηγορείται με ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες.

Share.

About Author

Leave A Reply