Στάθης Παναγούλης: «Προκλητική αδράνεια» η ολιγωρία εντοπισμού των μελών της λίστας Λαγκάρντ από την κυβέρνηση

0

Ως επίδειξη «προκλητικής αδράνειας» χαρακτηρίζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, την «ολιγωρία», όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος, του υπουργείου Οικονομικών και των αρμόδιων αρχών να εντοπίσουν όλους τους κατόχους των μαύρων χρημάτων, της λίστας Λαγκάρντ, σε χθεσινή (5/11) ερώτησή του προς τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είναι πραγματικά άξιον απορίας για ποιο λόγο το υπουργείο και οι αρμόδιες αρχές, ενώ κρατούν στα χέρια τους τη λίστα με τα ισχυρότερα ισοδύναμα μέτρα – εάν λάβουμε υπόψη μας ότι πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως π.χ. η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη καταφέρει να εισπράξουν από τη λίστα μεγάλα χρηματικά ποσά – επιδεικνύουν προκλητική αδράνεια στη σύλληψη των υπευθύνων και στην είσπραξη των χρημάτων της λίστας και επιδίδονται σε μια απαράδεκτη και προκλητική ληστρική υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που ζουν στα όρια της φτώχιας», επισήμανε στην συνέχεια ο κ. Παναγούλης.

Επίσης ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών ανέφερε ότι ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαξίωσε να απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μέσα στο χρονικό διάστημα των 25 ημερών που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Παναγούλης, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος καλείται να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

• Πόσοι καταθέτες έχουν εντοπισθεί στην εν λόγω λίστα, ποιο το συνολικό ύψος των καταθέσεων, πόσα τα ποσά που ερευνήθηκαν, πόσα καταλογίσθηκαν ως πρόστιμα, πόσοι και πόσες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη;

• Ποιος ευθύνεται για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στον έλεγχο της λίστας και ποια μέτρα έλαβαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι κατά των υπευθύνων για την προκλητική αυτή ολιγωρία σε βάρος του αγρίως φορολογούμενου έλληνα πολίτη;

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.