Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αθηνών με Δημ. Μπίρμπα: Τεχνικά έργα, αντιπλημμυρική προστασία και ανάδειξη Μπαρουτάδικου σε ιστορικό μνημείο στην ατζέντα

0

Η υλοποίηση πέντε τεχνικών έργων του Δήμου, η ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας και η ανάδειξη σε ιστορικό μνημείο του ΄Αλσους (Μπαρουτάδικο), ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δ.Τ. Αθηνών Σπ. Τζόκα με τον Δήμαρχο Αιγάλεω Δημ. Μπίρμπα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη μας, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε ώριμα έργα, τα οποία πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν. Τα έργα αυτά αφορούν κυρίως παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου, όπως η οριστική διευθέτηση του Χαϊδαρορέματος και η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Ελαιώνα.

Επίσης αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει σε ιστορικό μνημείο το Άλσος στο Μπαρουτάδικο και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας.

 Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές του Δήμου, αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και η ανάδειξη του ΄Αλσους σε ιστορικό μνημείο, περιλήφθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του κ. Τζόκα και του Δήμαρχου Αιγάλεω


Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές του Δήμου, αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και η ανάδειξη του ΄Αλσους σε ιστορικό μνημείο, περιλήφθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του κ. Τζόκα και του Δήμαρχου Αιγάλεω

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σπ. Τζόκας αναφερόμενος στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, τόνισε ότι αποτελούν έργα υψηλής προτεραιότητας και απαιτείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους. Επιπλέον ορίστηκε άμεσα συνάντηση για τα αντιπλημμυρικά έργα, αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.

Τέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης καλής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας.

Στη συνάντηση, παρευρέθησαν ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουτσοθεοδωρής Θεόδωρος, οι Αντιδήμαρχοι Παπαδιάς Γεώργιος και Φίλης Κωνσταντίνος και ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ροδάτος Γεώργιος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας, επισκέφθηκε το Αιγάλεω στο πλαίσιο των επαφών και των επισκέψεων που πραγματοποιεί, με αφορμή τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.