Πάρνηθα: Κοινό πλαίσιο συνεργασίας φορέων για την προστασία του Εθνικού Δρυμού

0

Σύσκεψη για τη δασοπυρόσβεση και για την αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων που προκύπτουν σχετικά με την προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη (3/11) στο υπαίθριο θέατρο του Φορέα Διαχείρισης, στη θέση «Αγία Τριάδα», με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου καθώς και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, δημάρχων, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Στη σύσκεψη, που ήταν συνέχεια μιας αντίστοιχης που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2014, οριοθετήθηκε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων – Δασαρχείου, Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού, καθώς και της Πυροσβεστικής.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συντήρηση χώρων δασικής αναψυχής, η καθαριότητα εκατέρωθεν επαρχιακών οδών και χώρων αναψυχής, ο καθαρισμός, η διάνοιξη και η σήμανση των μονοπατιών, η συντήρηση δρόμου προς Μόλα, η επισκευή δασικών κτιρίων, η συντήρηση Αγίου Πέτρου, ο εκχιονισμός του μονοπατιού Ε.01, η περιβαλλοντική εκπαίδευση – εκδόσεις ενημερωτικού υλικού, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Δρυμού και η διαχείριση του Τατοΐου.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων έθεσαν ζητήματα σε σχέση με την ανάγκη της ανανέωσης του εξοπλισμού τους για τις δράσεις τους τόσο κατά τη θερινή όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Εκτός από την Περιφερειάρχη, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Π. Φιλίππου, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, ο Γ. Ζαρίφης από το Δασαρχείο Πάρνηθας, ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Αθ. Σερεντέλος, εκπρόσωπος από τον φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας καθώς και εκπρόσωποι πολλών εθελοντικών οργανώσεων.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.