Με Γερμανούς προσκεκλημένους και δημοσιογράφους η Περιφέρεια προβάλλει τουριστικά την Αττική

0

Με την φιλοξενία Γερμανών προσκεκλημένων και δημοσιογράφων (tour-operators), διοργανώθηκε το πρώτο από μια σειρά ταξιδιών εξοικείωσης με την Αττική, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, στις 23-26 Οκτωβρίου.

Οι προσκεκλημένοι προήλθαν από μια από τις βασικές χώρες-στόχους του Προγράμματος, αντιπροσωπεύοντας σημαντικά ταξιδιωτικά γραφεία όπως: FTITouristikGmbH, Berge & MeerTouristikGmbH, Schauinsland – ReisenGmbH.

Οι ξένοι touroperators ακολούθησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που βασιζόταν σε μια διαφορετική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, μέσω της διασύνδεσης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη, ενώ ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του expanded city break στα νησιά του Σαρωνικού και στην αθηναϊκή ακτογραμμή.

Να σημειωθεί ότι το γραφείο του EOT στην Γερμανία βοήθησε σημαντικά στην πρόσκληση των φιλοξενούμενων tour-operators για αυτό το ταξίδι, ενώ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), πραγματοποιήθηκε η διαμονή και η ξενάγηση τους σε ξενοδοχεία του κέντρου και της παραλιακής.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι, o αρχαιοελληνικός πολιτισμός επιλέχθηκε να είναι στο επίκεντρο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία καταδεικνύει ότι ο ελληνικός πολιτισμός βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση, ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι ξένοι tour-operators είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά σημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, όπως ο Παρθενώνας και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενημερώθηκαν για τις ανακαλύψεις των αρχαίων ελλήνων, αλλά και συμμετείχαν σε μια διαδραστική ξενάγηση για την Επιστήμη – την «Τέχνη – τα Μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, στις αντίστοιχες εκθέσεις που στεγάζει το Μουσείο Ηρακλειδών.

 Οι ξένοι tour - operators είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αντιπροσωπευτικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, όπως ο Παρθενώνας και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ενημερώθηκαν και για τις ανακαλύψεις των αρχαίων ελλήνων


Οι ξένοι tour – operators είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αντιπροσωπευτικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, όπως ο Παρθενώνας και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ενημερώθηκαν και για τις ανακαλύψεις των αρχαίων ελλήνων

Οι φιλοξενούμενοι στο ταξίδι αυτό γευτήκαν, από gourmet πιάτα βασισμένα σε φρέσκα προϊόντα της αττικής γης, μέχρι το πασίγνωστο ελληνικό σουβλάκι. Μέρος του ταξιδιού αποτέλεσε και η περιήγηση κατά μήκος της αθηναϊκής ακτογραμμής που κατέληγε στην επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης, ένα ιδιαίτερο σημείο ενδιαφέροντος, καθώς αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας και μία εκ των 20 αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της Ελλάδας.

Από την Περιφέρεια Αττικής ανακοινώθηκε ότι «αναμφισβήτητα, η Αττική αποτελεί ένα μοναδικό city-break προορισμό, προσφέροντας ένα πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν ικανό να καλύψει κάθε γούστο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που διαπίστωσαν οι ξένοι tour-operators που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και σκοπεύουν να εντάξουν μέρη της μοναδικής εμπειρίας που βιώσαν στην Αττική στα δικά τους προγράμματα που θα προτείνουν στους γερμανούς τουρίστες».

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.