Η Αντιπεριφέρεια επιχορηγεί την «Γέφυρα Ζωής» Α.μεΑ. – Επίσκεψη Τζόκα και Εντεταλμένης Συμβούλου της Περιφέρειας

0

Για πρώτη φορά θα επιχορηγηθεί η «Γέφυρα Ζωής» Α.μεΑ. από κρατικό θεσμό, μια εξέλιξη η οποία δρομολογήθηκε από την Αντιπεριφέρεια, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δ.Τ. Σπύρου Τζόκα, με το διαδικαστικό μέρος της να ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα ο κ. Σπύρος Τζόκας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα αναπηρίας Βιβή Τσαβαλιά επισκέφθηκαν την Γέφυρα Ζωής Δυτικού Τομέα σε προγραμματισμένη συνάντηση, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Από τον Πρόεδρο της Γέφυρας Ζώης Διονύση Γουράνιο ενημερώθηκαν για τις νέες δράσεις του πολυχώρου για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού που εκπαιδεύει και ψυχο-διαπαιδαγωγεί, όπως επίσης και για τα νέα ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται για την νέα περίοδο 2015 – 2016 και τους εθελοντές που την στελεχώνουν.

Παρακολούθησαν επίσης τις ομάδες των παιδιών Α.μεΑ. που απασχολούνταν σε εκπαιδευτικές δράσεις με την συνδρομή των Ειδικών Επιστημόνων Εθελοντών της Γέφυρας Ζωής, στον Πολυχώρο της στην οδό Πελασγίας 133, στο Περιστέρι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Τ. Σπ. Τζόκας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα αναπηρίας Βιβ. Τσαβαλιά, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Γέφυρας Ζώης Διονύση Γουράνιο για τις νέες δράσεις του πολυχώρου  για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, όπως επίσης και για τα νέα ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται για την νέα περίοδο 2015 – 2016 και τους εθελοντές που την στελεχώνουν

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Τ. Σπ. Τζόκας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα αναπηρίας Βιβ. Τσαβαλιά, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Γέφυρας Ζώης Διονύση Γουράνιο για τις νέες δράσεις του πολυχώρου για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, όπως επίσης και για τα νέα ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται για την νέα περίοδο 2015 – 2016 και τους εθελοντές που την στελεχώνουν

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Τ. Σπύρος Τζόκας αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, αλλά και την ευχάριστη γι’ αυτόν έκπληξη που του επιφύλαξε η επίσκεψή του στον Πολυχώρο της Γέφυρας, κυρίως γιατί γνώρισε από κοντά το έργο που επιτελείται σ’ αυτόν από τα στελέχη και τους εθελοντές της, στα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες, αλλά και για τις σκέψεις της Αντιπεριφέρειας για τα παιδιά αυτής της ειδικής κατηγορίας και ειδικότερα:

1) Η Περιφέρεια Αττικής, μετά από εισήγησή του, στα πλαίσια της ασκούμενης από αυτή κοινωνικής πολιτικής, θα ενισχύσει οικονομικά την Γέφυρα Ζωής, με το τυπικό και διαδικαστικό μέρος αυτής της ενέργειας να ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου.

2) Η μη ύπαρξη άλλης δομής Α.μεΑ. για παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού στο Δυτικό Τομέα, «μεγεθύνει» το έργο της Γέφυρας Ζωής, την σημασία της αλλά και την συμβολή της στην δημιουργική απασχόλησή τους, γι’ αυτό η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας καθώς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα αναπηρίας κ. Βιβή Τσαβαλιά δεσμεύονται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, κυρίως δε στο στεγαστικό και την διαρκή χρηματοδότησή της.

3) Ζήτησε την συμβολή των στελεχών της Γέφυρας Ζωής για την σύνταξη προμελέτης ή προκαταρτικής μελέτης για την ίδρυση και κατασκευή Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ στο Δυτικό Τομέα Αττικής, για παιδιά αυτών των ευαίσθητων κατηγοριών, προκειμένου να ενταχθεί ως δράση στο πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής και Δράσεων και να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττική, λαμβανομένου υπόψη ότι στον Δυτικό Τομέα δεν υπάρχει καμιά δομή απογευματινής απασχόλησης για τα παιδιά και τους νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού.

Ολοκληρώνοντας τις θέσεις της Περιφέρειας η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα αναπηρίας Βιβή Τσαβαλιά, αφού τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό της Γέφυρας Ζωής, από την πρώτη επίσκεψή της, όχι μόνο συμφώνησε, αλλά υπερθεμάτισε σε όσα εξέφρασε ο κ. Σπύρος Τζόκας και ταυτόχρονα επισήμανε ότι η ουσιαστική άρνηση της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου να συνδράμει στο έργο της Γέφυρας Ζωής, με χρηματοδότηση των κοινωνικών δράσεων και την παραχώρηση δημοτικού χώρου για την στέγασή της, θα ξεπεραστεί, έστω και προσωρινά με την «αποφασισμένη» οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια.

Τόσο η κα. Β. Τσαβαλιά, όσο και ο κ. Σ. Τζόκας δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό της Γέφυρας Ζωής και θα συνδράμουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και των δυνατοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, στο έργο και τις δράσεις της για την δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση των παιδιών που «φιλοξενούνται» στον Πολυχώρο της.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.