Απολογισμός Στρατούλη για την εκλογική ήττα της Λαϊκής Ενότητας

0

Η ενδοσκόπηση, αλλά και η αναζήτηση των αιτιών της εκλογικής ήττας της ΛΑ.Ε. φαίνεται πως επικρατούν σε επίπεδο κομματικού επιτελείου, καθώς μόλις χθες (24/9) δημοσιοποιήθηκε ένα άρθρο – απολογισμός του κ. Δημ. Στρατούλη σχετικά με τις αιτίες της.

Πάντως τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο «μαύρα» στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς, σύμφωνα με πηγές, η ΛΑ.Ε. αρχίζει να διεκδικεί την δημιουργία μιας αριστερής αντιπολίτευσης, έστω και εξωκοινοβουλευτικής, ενάντια στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Οι αιτίες που, σύμφωνα με τον κ. Δημ. Στρατούλη, οδήγησαν στην εκλογική ήττα της Λαϊκής Ενότητας, σχετίζονται με ενδογενείς, αλλά και με εξωτερικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επισήμανε την αδυναμία της ΛΑ.Ε. να αποδομήσει επαρκώς τα κυρίαρχα «συστημικά», όπως ανέφερε ο ίδιος, προεκλογικά διλήμματα, να προβάλει πειστικά το σύνολο μιας εναλλακτικής πρότασης και να σπάει το φόβο και την καταστροφολογία της κυρίαρχης ιδεολογίας για το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη.

΄Αλλες αιτίες ήταν ο μη έγκαιρος εντοπισμός της αποχής, ιδιαίτερα της νεολαίας, αλλά και του ενδεχομένου της μη εισόδου της ΛΑ.Ε. στη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξει μια αναπροσαρμογή των στόχων και της εκλογικής καμπάνιας.

Οι εξωγενείς παράγοντες, βάση των οποίων δεν μπήκε η Λαϊκή Ενότητα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο σύντομος χρόνος της προεκλογικής περιόδου, μέσα στον οποίο συγκροτήθηκε η ΛΑ.Ε. ως κόμμα, ο αποκλεισμός της από κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και από τον τηλεοπτικό χρόνο που της αναλογούσε, καθώς και η: «Καθολική επίθεση και συκοφάντηση ως «συμμορία δραχμιστών» που δεχθήκαμε από το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ και από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρωτοφανή πολεμική από την ηγεσία του ΚΚΕ που μας θεώρησε τον βασικό πολιτικό της αντίπαλο, με την αποχή μεγάλου τμήματος του λαού και της νεολαίας που είχε ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Έχουν να κάνουν με τη στημένη από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που ενίσχυσε τα κυρίαρχα συστημικά διλήμματα περί αριστερής παρένθεσης, του κινδύνου επανόδου της Νέας Δημοκρατίας, της δεύτερης ευκαιρίας στο ΣΥΡΙΖΑ κλπ.», όπως τόνισε στην συνέχεια ο ίδιος.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.