Ο Τζόκας στην ΄Ενωση Περιφερειών για το μεταναστευτικό

0

kaklamanisapostg
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σπύρος Τζόκας συμμετείχε, ως μέλος, στο Δ.Σ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για το μεταναστευτικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε χθες 3 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Τζόκας υπερασπιζόμενος τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι από αυτούς τους πρόσφυγες δε θέλουν να καταγραφούν, κατήγγειλε την λογική της Συνθήκης Σένγκεν, τονίζοντας ότι προβλέπει πως όποιος μετανάστης συλλαμβάνεται χωρίς χαρτιά και διατάσσεται να εγκαταλείψει τη χώρα, καταχωρείται αυτομάτως στο ηλεκτρονικό σύστημα της Σένγκεν, ως «ανεπιθύμητος», «επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και ως «αλλοδαπός», χωρίς να μπορεί πλέον να ταξιδέψει σε κανένα κράτος της ΕΕ, καθώς για τους λόγους αυτούς έχει επίσημα χαρακτηριστεί ως… εγκληματίας.

Επισήμανε ακόμα πως η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι «η μεγάλη πλειονότητα των αφιχθέντων αυτών μεταναστών πρέπει να λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα», καθώς ως επί το πλείστον προέρχονται από τη Συρία (το 82% του συνόλου), το Αφγανιστάν (το 14%) και το Ιράκ (το 3%), χώρες στις οποίες επικρατούν εμφύλιοι και κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, για να τονίσει ότι κανονικά τυγχάνουν διεθνούς προστασίας, δικαιούνται άσυλο, καθεστώς προστασίας ή ανθρωπιστικό καθεστώς.

Η πολυπληθέστατη κατηγορία των προσφύγων, όπως είπε στην συνέχεια, φθάνουν στην Ελλάδα όχι για να μείνουν σε μια χώρα με οικονομική κρίση, αλλά για να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου έχουν συγγενείς ή μπορούν να βρουν δουλειά, και αντ’ αυτού εγκλωβίζονται εδώ. «Αυτούς που τους έφεραν οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, στις οποίες συμμετείχε με συγκεκριμένο καταμερισμό και η άρχουσα τάξη της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ο ίδιος, για να αναφέρει ότι « οι φράχτες, τα εθνικά λιμενικά σώματα, η FRONTEX, ακόμα και η απειλή του θανάτου, δεν αποτελούν εμπόδιο για όσους αναζητούν την ελπίδα. Ούτε η φήμη των στρατοπέδων συγκέντρωσης της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρώπης αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Και βεβαίως ούτε η κρίση ή η ανεργία, πολύ περισσότερο για την Ελλάδα, που επιλέγεται λόγω των συνόρων της και όχι ως επιλογή διαμονής. Η φρίκη του πολέμου, από την οποία φτάνουν οι ανέστιοι, δεν συγκρίνεται με τίποτα από αυτά».

Για να διαβάσετε ολόκληρη την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρου Τζόκα πατήστε εδώ

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.