Οι encardia στο Μινωτής μαζί με μνήμες από τον ελληνικό πολιτισμό της Κάτω Ιταλίας

0

Το Αιγάλεω θα αποτελέσει την προτελευταία στάση της περιοδείας των encardia στην Ελλάδα, καθώς θα τους ακούσουμε στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω, από 27 Αυγούστου έως και 18 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης 21:00.

Πρόκειται για μια μουσική κολεκτίβα world μουσικής, οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας και του ελληνικού πολιτισμού της, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής και που μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη όπου μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα (την ελληνική διάλεκτο της ευρύτερης περιοχής) κι άλλες τοπικές διαλέκτους.

Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος είναι η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν διαγράψει μια πορεία που περιλαμβάνει περισσότερες από 500 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο, κυρίως στην ίδια την Ιταλία, καθώς και πέντε εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους.

Πολλές είναι οι συνεργασίες τους με επιφανείς καλλιτέχνες της κατω – ιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato (το 2008 στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ “La note della Taranta”), R. Licci, C. Villani, E. Magnolo, E. Castagna, D. Durante, τους Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α. αλλά και με αντίστοιχους Έλληνες, όπως οι N. Πορτοκάλογλου, Φ. Δεληβοριάς, Α. Ιωαννίδης, A. Μπακιρτζής, Ν. Ξυδάκης, τον ηθοποιό Η. Λογοθέτη και πολλούς άλλους.

Τοn Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και με θέμα ένα οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις αίθουσες ανά την Ελλάδα ήδη από τον Νοέμβρη του 2012.

Η σύνθεση των encardia

Κώστας Κωνσταντάτος – Kostas Konstantatos
Βαγγέλης Παπαγεωργίου – Vangelis Papageorgiou
Αναστασία Δουλφή – Anastasia Doulfi
Μιχάλης Κονταξάκης – Michalis Kontaxakis
Ναταλία Κωτσάνη – Natalia Kotsani
Δημήτρης Τσεκούρας – Dimitris Tsekouras
Κωνσταντίνα Καλκάνη – Konstantina Kalkani
Γιάννα Χαμαλέλη – Gianna Chamaleli
Ιωάννα Μήτσικα – Ioanna Mitsika
Κώστας Μπουρόπουλος – Kostas Bouropoulos
Πασχάλης Κολέντσης – Paschalis Kolentsis

unnamed

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.