Ερώτηση Στρατούλη για την πρόσβαση ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

0

O πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλης, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για την έκδοση της ΚΥΑ σχετικά με τις «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», χθες Τρίτη 28 Ιουλίου.

Η ερώτηση απευθυνόταν προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο και όπως τόνισε ο κ. Στρατούλης, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών συνέταξαν και υπέγραψαν την συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση, επισημαίνοντας ο ίδιος ότι «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αποτελούν μία παρέμβαση και πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου αυτή να ανατάξει την ανθρωπιστική κρίση η οποία σοβεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αφού προβλέπει την πλήρη υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών της χώρας, οι οποίοι δεν είχαν υγειονομική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε γιατί είχαν χάσει την εργασία τους, είτε γιατί είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Έως σήμερα, όμως, η ΚΥΑ δεν έχει υπογραφεί και δεν έχει τεθεί σε ισχύ από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών».

Ο κ. Στρατούλης είπε επίσης ότι σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι αρμόδιοι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, είχαν παρουσιάσει αναλυτικά το περιεχόμενο και τους στόχους της ΚΥΑ.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.