Εκδήλωση μνήμης για Μάχη Κρήτης & Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού στο «Αλέξης Μινωτής»

0

Την μνήμη των ηρώων για την 74η επέτειο από την ιστορική ΜΑΧΗ της ΚΡΗΤΗΣ, καθώς και την μνήμη των 353.000 νεκρών για την 96η επέτειο από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τίμησαν ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω και ο Σύλλογος Ποντίων Αιγάλεω, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν μέσα σε ένα κατάμεστο «Αλέξης Μινωτής», την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Δασκάλες χορού της εκδήλωσης ήταν η Σαραντινού Κατερίνα, για το κρητικό μέρος της διοργάνωσης και η Βασιλείαδου Μαρία για το μέρος του Πόντου.

Τα χορευτικά συνόδευσαν οι κρητικοί μουσικοί Βλάσσης Γιώργος (λύρα), Βλάσσης Γιάννης, Γουνάκης Νίκος (λαούτα), καθώς και οι μουσικοί του Πόντου: Χατζαρίδης Γιάννης (λύρα), Χασχανίδης Δημήτρης (νταούλι) και Σαββίδης Σταύρος (τραγούδι), ενώ παρουσιάστρια ήταν η Καλαιτζόγλου Άννα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω »Η Κρητική Αναγέννηση» και ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας »Οι Αξέχαστες Πατρίδες».

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.