Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο η 13η Ανθοκομική ΄Εκθεση στο Μπαρουτάδικο

0

unnamed

Με επιτυχία αλλά και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 13ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Αιγάλεω στο Άλσος Μπαρουτάδικο, την Κυριακή 24 Μαΐου.

Πρόκειται για μια ΄Εκθεση που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη μας και η οποία συγκεντρώνει κόσμο όχι μόνο από το Αιγάλεω, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Αθήνας, του νομού Αττικής, καθώς και από άλλα μέρη της χώρας.

Στην παρούσα πάντως διοργάνωση, που φέτος έμοιαζε να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με τον κόσμο να επισκέπτεται τα πολυάριθμα περίπτερα των εκθετών, να κοιτάζει με ενδιαφέρον αλλά και να αγοράζει, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα εκθεμάτων που ήταν από φυτά μέχρι λουλούδια, κάκτους, αλλά και βιβλία κηπουρικής.

Κάθε τόσο ξεπεταγόταν μέσα από τον κόσμο και ένας ξυλοπόδαρος κάνοντας ταχυδακτυλουργικά και μοιράζοντας μπαλόνια στους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα εγκαίνια της 13ης Ανθοκομικής Έκθεσης, ο οποίος ανανέωσε και το ραντεβού του για την επόμενη ημέρα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα εγκαίνια της 13ης Ανθοκομικής Έκθεσης, ο οποίος ανανέωσε και το ραντεβού του για την επόμενη ημέρα

Τους επισκέπτες, καθώς και τους εκθέτες στην έκθεση καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, του οποίου το μήνυμα κατά την διάρκεια της έναρξης ήταν το εξής: «ο Δήμος μας για 13η χρονιά διοργανώνει την Ανθοκομική ΄Εκθεση, στην είσοδο του ΄Αλσους Αιγάλεω «Μπαρουτάδικο». Σε μια εποχή κρίσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, η λειτουργία τέτοιων θεσμών με την συμμετοχή των πολιτών, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Συμβάλλουμε στην προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης μας, στοιχεία απαραίτητα για την αλλαγή στην καθημερινή ζωή της πόλης μας. Γιατί εν πολλοίς, η δική μας συμπεριφορά καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας. ΄Ολοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας».

«Σε μια εποχή κρίσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, η λειτουργία τέτοιων θεσμών με την συμμετοχή των πολιτών, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κατά την διάρκεια των εγκαινίων

«Σε μια εποχή κρίσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, η λειτουργία τέτοιων θεσμών με την συμμετοχή των πολιτών, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κατά την διάρκεια των εγκαινίων

Επιπλέον επισήμανε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης οι υπηρεσίες του Δήμου θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερομένους για τον κήπο, τα λουλούδια, το φύτεμα, κ.λπ., ενώ συνεχάρη και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, τους εκθέτες και τους επισκέπτες τονίζοντας ότι η υπάρχουσα ΄Εκθεση θα διευρυνθεί.

Στην συνέχεια ο κ. Μπίρμπας επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης, όπου είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους εκθέτες, να ακούσει τα όποια προβλήματά τους, να δει από κοντά τα προϊόντα τους, αλλά και τα γενικότερα αποτελέσματα όλης αυτής της κοπιαστικής προετοιμασίας που χρειάστηκε για την δημιουργία της.

Να σημειώσουμε ότι η 13η Ανθοκομική ΄Εκθεση θα πλαισιωθεί και μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εικαστικών, περιβαλλοντολογικών και μουσικών εκδηλώσεων, συμβάλλοντας έτσι «στην προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, στοιχεία απαραίτητα για την ποιότητα της καθημερινής ζωής των δημοτών μας», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της Ανθοκομικής ΄Εκθεσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: η πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ασπ. – Ντεντοράκη Αρετάκη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κων. Φίλης, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Γιώργ. Παπαδιάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νικ. Νικητάκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μάκ. Ζάχαρης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάν. Χριστόγλου.

Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανάπλαση Αιγάλεω», κ.κ.: Στέλ. Βασιλειάδης, Δημ. Μπέσης, Γιάν. Αγαπίου, Σταύρ. Τασιόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτ. παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» Γιάν. Γκίκας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτ. παράταξης «Αιγάλεω Νέα Εποχή» Λάμπ. Σκλαβούνος, καθώς και οι δημοτ. σύμβουλοι της ίδιας παράταξης, κ.κ.: Γ. Δημομελέτης και Γιάν. Περάκης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Βασ. Γιαννακάκος, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω Αναστ. Σαράντου, η γεωπόνος του Δήμου Κατ. Σοφού, εκπρόσωποι εργαζομένων του Δήμου, καθώς και φορέων της πόλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου (από 22 Μαίου)
Θα είναι ανοιχτά καθημερινά από 10:00 έως 22:00
Είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

unnamed (22)

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια της έκθεσης

unnamed (14)

unnamed (21)

unnamed (13)

unnamed (16)

unnamed (4)

unnamed (3)

unnamed (7)

unnamed (11)

IMG_20150524_202900

unnamed (15)

unnamed (18)

unnamed (1)

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.