Μικρασιατών – Ίχνη στο Μουσείο Ακρόπολης:΄Ενα μακρύ ταξίδι από την Μ. Ασία στο Αιγάλεω

0

Ένα ταξίδι στην ιστορία των Μικρασιατών του Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του λευκώματος: «Μικρασιατών Ίχνη-Από τη Μικρά Ασία στο Αιγάλεω» την περασμένη Κυριακή (24/05).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ιδιαίτερο χώρο του αμφιθεάτρου του Μουσείου της Ακρόπολης καθώς και σε μια δεύτερη αίθουσα που παραχωρήθηκε δίπλα στο αμφιθέατρο του Μουσείου, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών της παρουσίασης, που τελικά ξεπέρασε τα 500 άτομα, αλλά και κάθε προσδοκία.

Την παρουσίαση του λευκώματος, «άνοιξε» η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» Νίνα Τσιναρίδου, καθώς ήταν μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Μικρασιατών «Νέες Κυδωνίες» και του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στα πλαίσια των δράσεων και των εκδόσεών τους.

Η εκδήλωση ήταν φορτισμένη συναισθηματικά με τους παρευρισκόμενους να την παρακολουθούν με αμείωτο το ενδιαφέρον, να βλέπουν στο λεύκωμα τις φωτογραφίες με τους Μικριασιάτες προγόνους τους και να φεύγουν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι χαρίζοντας το πιο ζεστό τους χειροκρότημα σε όλους τους ομιλητές.

Στον απόηχο της ημέρας, αυτό που έμεινε βαθιά χαραγμένο ήταν μια αίσθηση μαγείας και συγκίνησης, που συντρόφευσε τον κόσμο πολλές ώρες μετά την εκδήλωση, ο οποίος και ευχήθηκε το λεύκωμα να είναι καλοτάξιδο.

Το χαιρετισμό του σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι από την Μ. Ασία στο Αιγάλεω απηύθυνε και ο Δήμαρχος της πόλης Δημ. Μπίρμπας

Το χαιρετισμό του σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι από την Μ. Ασία στο Αιγάλεω απηύθυνε και ο Δήμαρχος της πόλης Δημ. Μπίρμπας

Κύριοι ομιλητές ήταν: η κα Άννα Λυδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Μανώλης Κωστίδης, δημοσιογράφος και οι συγγραφείς του βιβλίου Αθηνά Δασκαλάκη και Γιάννης Κουτούλιας.

Επίσης την παρουσίαση συνόδευσε με κείμενα-μαρτυρίες από το βιβλίο η κ. Μυρσίνη Σακκά, ενώ τον συντονισμό της είχε η Μάγδα Καραμανόγλου.

Να σημειώσουμε ότι χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Μυστακόπουλος, ενώ διαβάστηκε και το μήνυμα της Περιφερειάρχη Αττική Ρένας Δούρου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής, αφού χαιρέτισε την εκδήλωση στην συνέχεια καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάν. Μυστακόπουλος. Δίπλα του διακρίνουμε και την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» Νίνα Τσιναρίδου

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάν. Μυστακόπουλος. Δίπλα του διακρίνουμε και την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» Νίνα Τσιναρίδου

Εκτός από τους προαναφερόμενους στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Θανάσης Λαγοδήμος, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» Γιάννης Γκίκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάμπρος Σκλαβούνος, Γιάννης Περάκης, Τάσος Σαράντου, Στέλιος Βασιλειάδης, Ιωάννου, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τόλης, Γιώργος Δημητρίου, Γιώργος Λάμπρου, Μαρία Χαλιβελάκη, Νίκος Ασημακόπουλος, Δήμητρα Κορμπά, Χρύσα Κοπιτσή, η πρώην αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Άννα Γούναρη, ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, ο γραμματέας του συλλόγου «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου» Παναγιώτης Νικολάτος, το μέλος του ίδιου συλλόγου και της Ένωσης Γονέων Βιργινία Γεωργοπάνου, το μέλος του Συλλόγου Φωκαίας Χαϊδαρίου Γιάννης Κιουλέκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών Φώτης Καραλής, η πρόεδρος της αδελφότητας Αλατσατιανών Νέας Ερυθραίας Αντωνία Μπομπάκου, ο δ/ντής του 1ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω Νίκος Καββαδίας και οι συγγραφείς του Αιγάλεω κ.κ.: Μαρία Βαμβακοπούλου («ΑΙΓΑΛΕΩ, οι δρόμοι της προσφυγιάς») και Παναγιώτης Χατζηαντώνογλου.

(Παρουσίαση λευκώματος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω στο Μουσείο Ακρόπολης)

ceb5cebecf8ecf86cf85cebbcebbcebf

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.