Μπίρμπας για ΠΝΠ: Διαφωνούμε αλλά προέχει η χώρα η κοινωνία και η Τ.Α.

0

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Δημ. Μπίρμπας, τοποθετήθηκε δημόσια για το ΠΝΠ (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) σήμερα Τετάρτη (29 Απριλίου), χαρακτηρίζοντας ως εντελώς αδικαιολόγητη την απόφαση της ΚΕΔΕ της 27/4/2015 και στηρίζοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση και την χώρα απέναντι στους «ωμούς εκβιασμούς» των δανειστών.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημ. Μπίρμπας, ως επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, εκφράζει την διαφωνία του με την επιλογή του ΠΝΠ όπως και με το «έλλειμμα διαβούλευσης» με την Τ. Αυτοδιοίκηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ταυτόχρονα όμως «στέκεται» και στην επείγουσα ανάγκη να: «Αντιμετωπίσει η χώρα τους ωμούς εκβιασμούς των δανειστών», δηλώνοντας με νόημα ότι «το να εμμένεις στο “προχθές” είναι απόλυτα λάθος».

Ακόμα ο κ. Δημ. Μπίρμπας καταγγέλλει ως εντελώς αδικαιολόγητη την απόφαση της ΚΕΔΕ για το ΠΝΠ (της 27/4/2015), καθώς στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Τ.Α. μαζί με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο ίδιος: «Μας διαβεβαιώνει ότι θα αντιμετωπίσει άμεσα και θετικά τα θέματα που θέσαμε», όπως τονίζει στην συνέχεια της δήλωσής του.

Τέλος ο Δήμαρχος Αιγάλεω υπογραμμίζει ότι στηρίχτηκαν οι δράσεις της ΚΕΔΕ, από την παράταξή του, αναφορικά με την αποσαφήνιση των προθέσεων της Κυβέρνησης για τον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα της παράταξής του για να στηριχθούν οι «κόκκινες γραμμές άμυνας της κυβέρνησης», επίσης από τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ .

Ακολουθεί ολόκληρη η Δήλωση του Δημάρχου Αιγάλεω
(για την Απόφαση της ΚΕΔΕ της 27/4/2015)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ – Δήμαρχος Αιγάλεω

Επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Είναι σε όλους γνωστό ότι η χώρα περνά την κρισιμότερη ώρα μετά την μεταπολίτευση. Το να εμμένεις στο “προχθές” είναι απόλυτα λάθος.
Από την πρώτη στιγμή ως παράταξη διαφωνήσαμε με την επιλογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και το έλλειμμα διαβούλευσης με την Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα όμως κατανοήσαμε την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπίσει η χώρα τους ωμούς εκβιασμούς των δανειστών (που ειρήσθω εν παρόδω δεν τηρούν καμία από τις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς την χώρα).
Ζητήσαμε οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ να στηρίξουν τις κόκκινες γραμμές άμυνας της διαπραγμάτευσης. Δεν έγινε δεκτό, ψηφίσαμε λευκό και στηρίξαμε από λόγους αρχής τις δράσεις της ΚΕΔΕ, για την αποσαφήνιση των προθέσεων της Κυβέρνησης σε σχέση με τον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.
Όμως θεωρούμε εντελώς αδικαιολόγητη την χθεσινή απόφαση της ΚΕΔΕ όταν:
– η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κυρώθηκε άμεσα με νόμο μετά από διαβούλευση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και πλήρη κοινοβουλευτική διαδικασία,
– παίρνουμε θετική απάντηση στα θέματα που θέσαμε τόσο στην διαδικασία της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής επιτροπής, όσο και στην ολομέλεια στη Βουλή καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κυβερνώντος Κόμματος,
– και κυρίως όμως όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, μετά από αίτημά μας, σε ένα πανθομολογούμενο θετικό κλίμα, μας διαβεβαιώνει ότι θα αντιμετωπίσει άμεσα και θετικά τα θέματα που θέσαμε (εξαίρεση ανταποδοτικών τελών, χρονοδιάγραμμα ισχύος, διαθέσιμα κατατεθειμένα σε συνεταιριστικές τράπεζες , ανάληψη ευθύνης από το Δημόσιο για τυχόν ρήτρες από το σπάσιμο των προθεσμιακών λογαριασμών, αποσαφήνιση του μηχανισμού διαχείρισης των κατατεθειμένων χρημάτων, κλπ).
Το να μη ανταποκρίνεσαι άμεσα και θετικά όπως ορθά επέλεξε η ΕΝΠΕ, δείχνει ότι εμμένεις στο προχθές και τροφοδοτείς έμμεσα το τοπίο πολιτικής και κομματικής όξυνσης, που καθόλου δεν βοηθά αυτή τη στιγμή την χώρα.
Η υπεράσπιση της θεσμικής αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης αποτελεί διαρκή αγώνα και απαιτεί υπεύθυνη πολιτική στάση.
Δεν αφορά επικοινωνιακές πολιτικές εντυπώσεων, εύκολες μεγαλοστομίες και πολιτικό στρουθοκαμηλισμό.
Αν το κατανοήσουμε όλοι, θα βοηθήσουμε ουσιαστικά την χώρα, την κοινωνία και την ίδια την Αυτοδιοίκηση.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.