«΄Εφυγε» η Ζωή Ζαγοραίου, τραγουδίστρια και σύζυγος του Σπύρου Ζαγοραίου

0

΄Εξι μήνες μετά τον θάνατο του λαϊκού βάρδου Σπύρου Ζαγοραίου, «έφυγε» χθες την Κυριακή και η Ζωή Ζαγοραίου σε ηλικία 85 ετών, με καταπονημένη εδώ και αρκετά χρόνια την υγεία της.

Η Ζωή Μοσχονησιώτη, όπως ήταν το πατρικό της, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη (γενν. 1930), έζησε μαζί με τον Σπύρο Ζαγοραίο για 55 ολόκληρα χρόνια και ήταν «μούσα», σύζυγος και σύντροφός του στη ζωή και στο τραγούδι.

Η φωνή της Ζωής ήταν ξεχωριστή και τραγούδησε μαζί με τον Σπύρο Ζαγοραίο κομμάτια που έγιναν αμέσως επιτυχίες, όπως: «Μου λέτε να μη κλαίω» , «Προσευχή», »Στης Λαρίσης το ποτάμι», »Ντόλτσε Βίτα», »Μπαρμπα-Θωμάς», κ.ά.

Η Ζωή Ζαγοραίου συνέχισε να τραγουδάει δίπλα στον Σπύρο και σε αρκετά ώριμη ηλικία, μέχρι το 2001 που εγκατέλειψε οριστικά το τραγούδι.

Στο παρακάτω βίντεο, τη βλέπουμε να τραγουδάει μαζί με τον Σπύρο Ζαγοραίο το «Μου λέτε να μην κλαίω» (μουσική: Σπύρος Ζαγοραίος/ στίχοι: Δημήτρης Γκούτης) από παλιά ελληνική ταινία:

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.