Βγήκαν «μαχαίρια» στην Περιφέρεια για τα 80 εκατ – Παράταξη Δούρου: Μεγαλύτερο επιτόκιο αν μεταφερθούν

0

΄Εντονα αντέδρασε η αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που συγκάλεσε η Ρένα Δούρου, αλλά και με την διαδικασία του κατεπείγοντος, για τη μεταφορά 80 εκατ. € (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, την Πέμπτη το μεσημέρι (26/3).

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καραμάνο που ήταν ο εισηγητής της υπόθεσης, εκ μέρους της περιφερειακής Αρχής, η μεταφορά των 80 εκατ. € (από τα συνολικά 110 εκατ. € που βρίσκονται σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου) είναι συμφέρουσα καθώς το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο (2,4% στην Τράπεζα της Ελλάδας έναντι 2% που είναι σήμερα).

Ωστόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντέδρασαν τόσο για το θέμα της μεταφοράς των χρημάτων όσο και για το «κατεπείγον», τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα θα είναι να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα από την κυβέρνηση για την πληρωμή μισθών ή χρεών.

Σχετικά με το «κατεπείγον», ο Γ.Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι είναι αντίθετος, καθώς αυτό δεν στοιχειοθετείται από πουθενά και στην συνέχεια αμφισβήτησε για το πού θέλει η παράταξη της κ. Δούρου να χρησιμοποιήσει τα χρήματα, τονίζοντας ότι αντίστοιχες διαδικασίες ακολουθούν και άλλοι φορείς του Δημοσίου, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.

Σε υψηλότερους τόνους, η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα κατηγόρησε την παράταξη της κ. Δούρου ότι «μαζεύει χρήματα για να πληρώσει η κυβέρνηση το ΔΝΤ».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα το κλίμα είχε πυροδοτηθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» προς τη Ρένα Δούρου  μέσω twitter.

Πάντως, παρά τις έντονες αντιδράσεις η παράταξη της περιφερειάρχη που έχει την απόλυτη πλειοψηφία έθεσε το θέμα του κατεπείγοντος σε ψηφοφορία την οποία και κέρδισε, κάτι το οποίο έγινε και με την ίδια την απόφαση.

Να σημειώσουμε ότι η μεταφορά των 80 € για τα οποία έγινε και η συνεδρίαση, αποτελούν ένα μέρος του «πλεονάσματος Σγουρού», σε σύνολο περίπου 340 εκατ. € που είχε αφήσει η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.