Γνωστοί ηθοποιοί στο Αιγάλεω για αφιέρωμα στον Ν. Λαπαθιώτη – Χαιρετίζουν Υπ. Πολιτισμού, Δούρου και Μπίρμπας

0

Στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από το θάνατο του «καταραμένου» ποιητή του μεσοπολέμου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ταξιδευτής πραγματοποιούν εκδήλωση-αφιέρωμα, την Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Πολυχώρο Τεχνών «Ελληνικό Μολύβι Γ. Βρανά» (Ιερά οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ναπολέων Λαπαθιώτης, Ποιήματα ΄Απαντα τα ευρεθέντα», ενώ θα μιλήσει και ο κ. Γιάννης Παππάς (εκ των επιμελητών της έκδοσης).

Στην συνέχεια θα απαγγείλουν ποιήματα του γνωστοί ηθοποιοί του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως οι κ.κ.: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Στέλιος Μάινας, Ολια Λαζαρίδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Πάνος Κυπαρίσσης, Αιμίλιος Χειλάκης., ενώ θα ακολουθήσει ένα μουσικό πορτραίτο του Ν. Λαπαθιώτη με τίτλο: «΄Ένα τραγούδι μακρινό…».

Υπεύθυνος για την μουσική εκτέλεση είναι ο κ. Γιώργος Δίπλας.

Τέλος, την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας.

Νυχτερινό

Ένα φεγγάρι πράσινο, μεγάλο,
ποὺ λάμπει μέσ᾿ τὴ νύχτα -τίποτ᾿ ἄλλο.

Μια φωνή γρικιέται μέσ᾿ το σάλο
και που σὲ λίγο παύει -τίποτ᾿ άλλο.

Πέρα μακριά, κάποιο στερνό σινιάλο
του καραβιού που φεύγει -τίποτ᾿ άλλο.

Και μόνον ένα παράπονο μεγάλο
στα βάθη του μυαλού μου. -Τίποτ᾿ άλλο.

Ναπολέων Λαπαθιώτης – τα ποιήματα της σκιάς (1933)

10420382_1560608580873863_9016009427648614556_n

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.