Σύμπραξη Φορέων κατά της φτώχειας στην Δυτ. Αθήνα (2014-2020)

0

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», ο ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας) σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα του Δυτ. Τομέα Αττικής και τους Δήμους Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου θα προχωρήσει στην διαμόρφωση «Κοινωνικής Σύμπραξη» για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα έχει ως αντικείμενο τη σύνταξη και την υλοποίηση εξειδικευμένου κοινωνικού προγράμματος που θα αφορά στην υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Περιφερειακή Ενότητα του Δ. Τομέα της Αττικής.
Το πρόγραμμα γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD) για την περίοδο 2014-2020.

Εν όψει της προετοιμασίας για τη διαμόρφωση του κοινωνικού προγράμματος καλούν τους φορείς που προβλέπονται, στην από 22-12-2014 (αρ. πρ Δ23/οικ. 49505/3609) πρόσκληση της Γενικής Δ/νσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και δραστηριοποιούνται στην ΠΕ του Δυτικού Τομέα και διαθέτουν:
• Προηγούμενη εμπειρία με τις ομάδες στόχου του Ε.Π. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ», όπως άποροι με παιδιά (με ιδιαίτερη έμφαση σε μονογονεϊκές / πολυμελείς οικογένειες) καθώς και άστεγοι
• Προηγούμενη εμπειρία σχετική με τη συγκέντρωση, διανομή ειδών υλικής στέρησης (π.χ. διανομή τροφίμων, ειδών ένδυσης)
• Προηγούμενη εμπειρία σχετική με δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης και ένταξης
• Επάρκεια πόρων (εγκαταστάσεις αποθήκευσης/διανομής, κατάλληλο προσωπικό κλπ) για την υλοποίηση της Πράξης
να συμμετάσχουν στη διαβούλευση εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας το συνημμένο ερωτηματολόγιο διαβούλευσης και αποστέλλοντας το στον ΑΣΔΑ (fax: 2105759547, τηλ: 2105745826, e-mail: info@asda.gr) μέχρι τις 10/2/2015.

Το ερωτηματολόγιο που αφορά την παραπάνω διαβούλευση

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.