Χρηματικά έπαθλα για αγώνες σκακιού στο Αιγάλεω – Πρωτοποριακοί Team Chess League 3×3 με διεθνή αξιολόγηση

0

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στα πλαίσια του Γ΄ Ομίλου ομαδικού τουρνουά σκακιού 3×3 (Team Chess League 3×3), το οποίο έχει διεθνή αξιολόγηση και θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας.

Το Team Chess League 3×3 είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος διεξαγωγής αγώνων σκακιού, που μάλιστα αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και όχι μόνο στον χώρο των σκακιστών και η διαφορά του με τις αντίστοιχες διοργανώσεις είναι ότι η κάθε ομάδα που συμμετέχει αποτελείται από τρία μέλη.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο Αιγάλεω και συγκεκριμένα στο εντευκτήριο του Σκακιστικού ΄Ομιλου της πόλης (Ιερά Οδός & Σούτσου 1, πλ. Δαβάκη), ενώ για την διοργάνωση υπεύθυνος είναι ο Σκακιστικός Σύλλογος Πετρούπολης Δίας (Α.Σ.Ο.Π. Δίας) και ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνιος Παυλής.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την άλλη Τετάρτη 11 Φλεβάρη και για κάθε Τετάρτη μέχρι τις 15 Απρίλη, με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα.

Το παράβολο για την κάθε ομάδα είναι 80€ και ο χρόνος σκέψης είναι τα 90 λεπτά για κάθε παίχτη με προσθήκη 30 δευτερολέπτων ανά κίνηση από την 1η κίνηση.

Η κάθε ομάδα όπως είπαμε θα έχει τριμελή σύνθεση, ενώ θα πρέπει να ορίσει τουλάχιστον έναν αναπληρωματικό (οι αναπληρωματικοί μπορούν να είναι και περισσότεροι του ενός). Όλα τα μέλη της ομάδας μαζί με τους αναπληρωματικούς θα πρέπει να δηλωθούν πριν την έναρξη του τουρνουά, καθώς μετά την έναρξη δεν θα επιτρέπεται η προσθήκη νέων παικτών.

Η κάθε ομάδα έχει τριμελή σύνθεση και αυτό αποτελεί το βασικό ατού στο Team 3x3 Chess League

Η κάθε ομάδα θα έχει τριμελή σύνθεση και αυτό αποτελεί βασικό ατού στο Team 3×3 Chess League

Επίσης η κάθε ομάδα θα πρέπει να διαθέτει από έναν αρχηγό που θα είναι και ο υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματά της (παραλαβή του επάθλου της ομάδας μετά από κάθε γύρο ανάλογα με το αποτέλεσμά της). Αν σε ένα γύρο ο αρχηγός δεν είναι παρών μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο μέλος της ομάδας (που όμως δε θα θεωρείται υπεύθυνο για τα οικονομικά θέματα).

Σε κάθε γύρο οι σκακιστές μιας ομάδας κατατάσσονται σε σκακιέρες ελεύθερα (χωρίς περιορισμούς Elo, ηλικίας κτλ), ενώ η διαδικασία της δήλωσης της σύνθεσης των ομάδων πριν από κάθε ματς γίνεται ως εξής: Η ομάδα που αγωνίζεται με τα λευκά στην 1η σκακιέρα δηλώνει πρώτη τη σύνθεσή της. Κατόπιν η 2η ομάδα, αφού ενημερωθεί για τη σύνθεση της 1ης, δηλώνει και αυτή τη σύνθεσή της.

Ο μέσος όρος Elo κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζεται η κάθε ομάδα. Για παράδειγμα στο Β΄ Τοπικό οι τρεις αγωνιζόμενοι σκακιστές σε κάθε γύρο πρέπει να έχουν μέσο όρο διεθνούς Elo ίσο ή μικρότερο από 1300, ενώ η ομάδα που δεν θα προσέλθει με τρεις σκακιστές δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει στην αγωνιστική.

Έπαθλα:

– Η 1η ομάδα του ομίλου ανεβαίνει κατηγορία.
– Η κάθε ομάδα θα παίρνει 10€ ανά νίκη και 5€ ανά ισοπαλία.

Η ομάδα του ομίλου που θα έρθει πρώτη ανεβαίνει κατηγορία και η κάθε ομάδα θα παίρνει 10€ ανά νίκη και 5€ ανά ισοπαλία

Η πρώτη ομάδα ανεβαίνει κατηγορία και η κάθε ομάδα θα παίρνει 10€ ανά νίκη και 5€ ανά ισοπαλία

Για την τελική κατάταξη του τουρνουά χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια ισοβαθμίας:

– Βαθμοί
– Κατάταξη (βαθμοί, πόντοι) του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων. Το κριτήριο δεν εφαρμόζεται, αν κάποιος αγώνας μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων δεν πραγματοποιήθηκε
– Σύνολο πόντων
– Κριτήριο Bucholtz (με άθροισμα πόντων),
– Κλήρωση

Τις Κληρώσεις-Αποτελέσματα μπορεί κάποιος να τα δει στο www.asopdias.gr και στο www.chess-results.com.

10850196_10205594988973787_3607079641198973995_n

Να πούμε ότι το Team Chess League 3×3 θεωρείται μια πρωτοποριακή ιδέα διεξαγωγής αγώνων για σκάκι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά.
Στόχος του είναι η αναβάθμιση του σκακιστικού επιπέδου των παικτών αλλά και η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ τους.
Πλέον αυτό το είδος του τουρνουά αρχίζει και γνωρίζει μεγάλη απήχηση και μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί δύο όμιλοι Β΄Τοπικού που έχουν ολοκληρωθεί και ένας όμιλος Α΄Τοπικού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, οι αγώνες θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, Ιερά Οδός & Σούτσου 1, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δαβάκη) έναντι Εθνικής Τράπεζας, τηλ. 210-5910421.
Ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στην Αγία Μαρίνα (μπλε γραμμή).
Από Πειραιά εξυπηρετούν οι λεωφορειακές γραμμές: 831, 803 (αποβίβαση στη στάση «Πλατεία Δαβάκη»).

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέσω e-mail στο tnpavlis@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 210-5052191.
Υπεύθυνος για το Αιγάλεω είναι ο κ. Γεώργιος Κουλαξουζίδης: 6937-295251.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.