Το Γαλλικό FRANCE2 κάνει αφιέρωμα στην δημοτική αρχή Μπίρμπα – Ένα επιτυχημένο «πολιτικό εργαστήρι» ο τίτλος του

0

Το Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι FRANCE2 ήρθε στο Αιγάλεω το βράδυ των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη του ’15, για να πάρει συνέντευξη από τον Δήμαρχο της πόλης, που σύμφωνα με το κανάλι διεξάγει ένα επιτυχημένο «πολιτικό πείραμα» για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο και αποτέλεσε ένα πρότυπο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα.

Το Αιγάλεω, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν ένα σημαντικό οχυρό που «έπεσε» στις δημοτικές του Σεπτεμβρίου 2014, από την δημοτική παράταξη «Ανάπλαση Αιγάλεω» και τον επικεφαλή της Δ. Μπίρμπα σημερινό δήμαρχο, που εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μια εξέλιξη που σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι, σηματοδότησε και την μετέπειτα πορεία της αριστεράς στην κοινοβουλευτική εξουσία, καθώς συντελέστηκε στην πόλη ένα «πολιτικό εργαστήρι», από την παρούσα δημοτική αρχή.

maxresdefault

Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι «Aigaleo, le laboratoire politique de Syriza» (Αιγάλεω, το πολιτικό εργαστήρι του ΣΥΡΙΖΑ) και αυτό σύμφωνα με το κανάλι, αποτελεί και ένα «δείγμα» της λογικής με την οποία προτίθεται να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το FRANCE2, εκτός από τον Δ. Μπίρμπα, μίλησε και με κατοίκους σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους σ’ αυτό το πείραμα, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, καθώς και αντίστοιχες δομές.

Στο ρεπορτάζ του FRANCE2, εκτός από τα πανοραμικά πλάνα της πόλης με θέα τον Υμηττό, την πλατεία Εσταυρωμένου και κεντρικά σημεία της αγοράς, μπορούμε να διακρίνουμε και την πρόεδρο του ΔΣ της πόλης κ. Αρετάκη-Ντεντοράκη Ασπασία, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους, κ.κ.: Στέλιο Βασιλειάδη και Γιάννη Περράκη.

Μπορείτε να δείτε μέρος του ρεπορτάζ κάνοντας ένα κλικ εδώ

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.