Κόντρες για προγραμματική σύμβαση στην ΚΕΔΕ – Αποχή Μπίρμπα

0

Διαφωνίες προκάλεσε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (Κεντρική ΄Ενωση Δήμων Ελλάδας), η συζήτηση σχετικά με προγραμματική σύμβαση στην οποία εμπλέκεται το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το συγκεκριμένο θέμα προτάθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, κάτι που οδήγησε στην αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ., Γιώργου Πατούλη και του επικεφαλή του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Απόστολου Κοιμήση, με τον επικεφαλή της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και Δήμαρχο Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας να απέχει της ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης

Η προγραμματική σύμβαση προέβλεπε την αναβάθμιση και ανασυγκρότηση της λειτουργίας αστικής εταιρείας με την επωνυμία ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης), με απώτερο στόχο την ανάδειξη του σε σημαντικό εργαλείο και σύμβουλο της ΚΕΔΕ σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση.

Εκφραστής των διαφωνιών αυτών ήταν ο κ. Α. Κοιμήσης, ο οποίος διαφώνησε με το κόστος των 200.000 € που προβλέπει η προγραμματική σύμβαση, τονίζοντας ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να δοθούν αυτά τα χρήματα για να διαπιστωθεί τι τελικά θα γίνει με το ΙΤΑ.

Για αυτό μάλιστα το λόγο, κατέθεσε διαδικαστική πρόταση να γίνει πρώτα μια συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο για το τι θα γίνει με την εταιρεία, και μετά να πληρωθούν αυτά τα χρήματα, δηλώνοντας «κατηγορηματικά όχι» μεταξύ άλλων στην παρέμβαση του.

Στην συνέχεια ακολούθησαν αρκετές αντιπαραθέσεις, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη που υποστήριξε ότι αυτά που είπε ο κ. Κοιμήσης δεν ισχύουν και εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή θα κάνει τη μελέτη χωρίς κόστος, ενώ η ΚΕΔΕ θα είναι αυτή που θα πάρει τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για τη λειτουργία αυτών των οργάνων.

Ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Απόστολος Κοιμήσης

Ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Απόστολος Κοιμήσης

Τελικά, και αφού το λόγο πήρε και ο νομικός σύμβουλος κ. Ζυγούρης, ο οποίος και διευκρίνισε το θέμα, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του κ. Πατούλη, καθώς και κάποιες επιπλέον ερωτήσεις, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» Δ. Μπίρμπας καυτηρίασε την απουσία εισηγήσεων σε σειρά θεμάτων που έρχονται ως έκτακτα και δήλωσε ότι θα απέχει της ψηφοφορίας για λόγους αρχής.

Ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας»  και Δήμαρχο Αιγάλεω, Δ. Μπίρμπας, απήχε της ψηφοφορίας

Ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και Δήμαρχο Αιγάλεω, Δ. Μπίρμπας, απείχε της ψηφοφορίας

Να σημειωθεί ότι κριτική προς τη διοίκηση ασκήθηκε από μέλη της μειοψηφίας, τα οποία και επισήμαναν ότι αν είχε προηγηθεί μία επικοινωνία και συζήτηση για τα θέματα αυτά με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Τελικά η ψήφιση της προγραμματικής σύμβασης δεν έγινε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Κοιμήση να προτείνει να μην υπογραφεί και τα χρήματα να πάνε κατευθείαν στο ταμείο της ΚΕΔΕ ή να μοιραστούν στους Δήμους με τους ΚΑΠ, κάτι που ωστόσο, σύμφωνα με την πλειοψηφία, δεν ήταν δυνατόν να γίνει.

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.