Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα για τις εκλογές

0

ΟΙ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ

«Η ανατροπή θα ξεκινήσει από τις φτωχογειτονιές της Δυτικής Αθήνας» Λέγαμε στις περιοδείες μας.  Από τις φτωχογειτονιές αυτές ξεκίνησε η ανατροπή… Τα λαϊκά αυτά στρώματα μαζί με τη ψήφο τους κατέθεσαν και ψυχή… πολύ ψυχή, για τους ίδιους, για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους… για την περιοχή τους, για τα σπίτια τους, για την αναβάθμιση των γειτονιών τους…για να διατρανώσουν ότι δεν είναι η πίσω αυλή της Αθήνας, αλλά έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Και τώρα να… Η Ιστορία απευθύνει πρόκληση και πρόσκληση στην ταπεινότητά μας. Η Ιστορία μάς κάνει την τιμή να μας φιλοξενήσει στα σαλόνια της… και να μας εξομολογηθεί. Να λύσει τη σιωπή της. Τη σιωπή αυτή που της έχουν επιβάλει. Ή καλύτερα την επιλεκτική χρήση της για κάθε σκοπιμότητα που προκύπτει. Και ανασύρει τη βαλίτσα της μνήμης στο προσκήνιο. Με θησαυρούς μέσα. Προσωπικούς θησαυρούς. Τόσα και τόσα χρόνια. Τόσα χρόνια λεηλατούσαν τις ιδέες μας. Λεηλατούσαν τις αλήθειες μας. Λαθρεπιβάτες στα όνειρα μας. Μας τα έκλεβαν. Και δεν τα λέγαμε.
Τώρα πια που συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι όνειρο, είναι αλήθεια, πρέπει να προσέχουμε… να προσέχουμε πολύ. Μακριά, πολύ μακριά από τις δηλώσεις υποταγής. Για να δώσουμε τη φωτιά στους ανθρώπους, το φως που θα φωτίσει το μέλλον, χρειάζεται και αρετή και τόλμη. Η ταπεινότητα είναι σε τέτοιες στιγμές επαναστατική πράξη. Η ταπεινότητα των μεγάλων επαναστατών. Να προσέξουμε πώς θα αγκαλιάσουμε τον κόσμο… είναι γεμάτος πληγές και πονάει. Πονάει παντού.  Όσοι  συναντήσαμε τον κόσμο αυτό και μιλήσαμε, υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα του….δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του, δεν θα τον εγκαταλείψουμε, γιατί, εξάλλου, αυτός είναι ο κόσμος μας….εκεί ανήκουμε. Με λόγο και με πράξη, διά του παραδείγματος που έλεγε και ένας αγαπημένος δικός μας άνθρωπος. Και όταν σε γνωρίσει η κοινωνία διά του παραδείγματος, τότε σου συγχωρεί και λάθη και παραλείψεις και συντάσσεται… είναι μαζί σου.

Εθνικές Εκλογές Ιανουάριος 2015  

ΣΥΡΙΖΑ –  Ν.Δ.

Εκλογική Περιφέρεια Β’Αθηνών: 37,08% –  25,66%

Δήμοι Δυτ.Αθήνας :

Αιγάλεω:  43,10% –  18,82%

 Αγ.Βαρβάρας: 40,29% –  19,74%

Χαϊδαρίου: 39,82%-  21,11%

 Αγ.Αναργ/Καματερού: 41,65% –  19,75%

 Ιλίου : 42,96% –  19,86%

 Περιστερίου: 43,37% –  19,30%

Πετρούπολης: 41,73% –  19,11%

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.