Κοινή ανακοίνωση με στάση εργασίας από τα Δημοτικά της Γ΄Αθήνας

0

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Σύλλογοι Π.Ε. (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) της Γ΄Αθήνας, ενώ προανήγγειλαν και στάση εργασίας για την υπόθεση Παντελή Βαΐνά, ο οποίος είχε μηνυθεί από υποψήφιο διευθυντή, γιατί κατά τις κρίσεις διευθυντών του 2011 είχε βαθμολογήσει αρνητικά τον ενδιαφερόμενο για την συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αρνητική βαθμολογία του υποψήφιου διευθυντή υπήρξε επειδή εναντίον του υπήρχαν καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Οι Σύλλογοι Π.Ε της Γ΄Αθήνας θα προχωρήσουν και σε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την ημέρα της δίκης, την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, για να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες των Συλλόγων να παραβρεθούν στα δικαστήρια στην παλιά σχολή Ευελπίδων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης :

Προς: – Το Δ.Σ της ΔΟΕ, την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ,
Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε, τα μέλη των Συλλόγων μας.
Θέμα: Διευκολυντική στάση εργασίας για τη δίκη του αιρετού Παντελή Βαϊνά (Δευτέρα 19/1/2015)

Συνάδελφοι/ισσες,

Όπως γνωρίζετε ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ της Γ΄Αθήνας, Παντελής Βαϊνάς,
έχει μηνυθεί από υποψήφιο διευθυντή, τον κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, γιατί κατά τις κρίσεις διευθυντών το 2011 τον είχε βαθμολογήσει αρνητικά. Θυμίζουμε ότι η αρνητική βαθμολογία υπήρξε διότι εναντίον του υποψηφίου υπήρχαν, από Συλλόγους της Γ΄Αθήνας, καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι συναδέλφοι-αιρετοί της Γ΄Αθήνας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011 ενώ ταυτόχρονα έχει ασκηθεί αγωγή – κατά τη διάρκεια των κρίσεων του 2011 – για «συκοφαντική δυσφήμιση» σε βάρος του Γ. Χρόνη από τον υποψήφιο, κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί το 2009 και το 2010.
Δυστυχώς στην υπόθεση υπάρχουν εξελίξεις:
Ενώ η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έκρινε ως αβάσιμη τη μήνυση του κ. Χαρ. Αλεξανδράτου και έθεσε το φάκελο στο αρχείο, ο κ. Αλεξανδράτος έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης. Αποτέλεσμα αυτής της ανάκλησης είναι, ενώ δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο, ο Εφέτης Εισαγγελέας χρησιμοποιώντας ένα εντελώς αντίθετο σκεπτικό από αυτό της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, να συντάξει κατηγορητήριο, να ασκήσει δίωξη κατά του αιρετού Παντελή Βαϊνά για «παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας» και να ορίσει τακτική δικάσιμο για τις 19 Γενάρη του 2015.Επίσης κατά «περίεργο» τρόπο το Υπουργείο με έγγραφό του ζητά από τη Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας να ζητήσει από τον Εισαγγελέα το φάκελο με το κατηγορητήριο για να παραπέμψει προφανώς το συνάδελφο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με ανοικτές όλες τις πιθανότητες.
Για εμάς είναι σαφές πια ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που εξαιτίας του νέου, απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.
Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Να αθωωθεί ο αιρετός, Παντελής Βαϊνάς.
Οι Σύλλογοι μας κηρύσσουν διευκολυντική στάση εργασίας την ημέρα της δίκης, Δευτέρα 19/1/2015, τις τρεις πρώτες ώρες, για να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να παραβρεθούν στα δικαστήρια στην παλιά σχολή Ευελπίδων.

ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε:
ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Έλλη Αλεξίου»- ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ/ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ /ΙΛΙΟΥ / ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ «Δ. Γληνός»- ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Share.

About Author

jjfhjejwefhwe fwejfhiwejfdowf weijfowjfowf wfwoefosedjcow fwoefoiwujcf wfwofwo efoweow fdwof wf wo dowjwoeefj fwoj dfwe weoffjwifiwedj jdows dwe dwjufowfw fwof.

Comments are closed.